ZIEN & DOEN IN HELLENDOORN

Onze Bed and Breakfast is centraal gelegen in de dorpskern van Hellendoorn aan de voet van de Sallandse Heuvelrug. Het Pieter-pad loopt door Hellendoorn langs onze B&B.

 

Er zijn veel fiets- en wandelroutes in en rondom Hellendoorn. Wij hebben in onze Bed and Breakfast informatie en plattegronden.

Wij helpen u graag op weg.

Gerrit Valk's Bakkerij- en IJsmuseum

Het Bakkerij- en IJsmuseum in het centrum van Hellendoorn is een verzameling van de in 1985 overleden Gerrit Valk en werd door een in 1986 opgerichte stichting tot museum gerealiseerd.

In het museum vindt u op bijna 1000 m2 een indrukwekkende collectie gereedschappen, voorwerpen en machines uit vroegere bakkerijen en uit het begin van de ijsbereiding.

Op (zeer korte) loopafstand van onze B&B!

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug

Het nationaal park 'De Sallandse Heuvelrug' is een verrassend mooi gebied. U vindt er stille heidevelden, mooie bossen en vooral flinke heuvels. Een ideaal fiets- en wandelgebied. Bij sneeuw worden zelfs langlaufroutes uitgezet. Wie er heen gaat, begrijpt waarom. Het golvende landschap lijkt ervoor gemaakt. Het is flink klimmen en dalen voor wandelaars. Maar weidse vergezichten zijn de beloning. Op stille, mistige dagen heeft het landschap iets geheimzinnigs. Sagen en legenden houden de mysteries van Salland levend.

Avonturenpark

Het leukste pretpark voor een dagje weg! Verscholen in de bossen liggen ruim 30 topattracties, mooie shows en avontuurlijke evenementen op je te wachten.

Op loopafstand (800 m) van onze Bed and Breakfast!

MTB Sallandse Heuvelrug

Als je op de mountainbike springt, wil je het liefst nergens meer aan denken. Het enige wat je wil doen, is optimaal genieten. Genieten van uitdagende hoogteverschillen, een prachtige omgeving en de geur van het bos. Waar kan dat nou beter dan op de Sallandse Heuvelrug? Er zijn verschillende uitdagende routes uitgezet. Op ca. 600 meter van onze B&B kunt u starten op de Paarse route van Hellendoorn.

Goapad

Het Goapad (goan is het dialectwoord voor gaan lopen) is een dorpswandeling van 3,5 km, waarbij u verschillende oude gebouwen, beelden en musea tegenkomt en die aangegeven wordt door middel van rode tegels met een voetafdruk.

De wandeling begint bij het Bakkerij- en IJsmuseum/Tourist Info/VVV Hellendoorn (bij ons om de hoek!).

Memorymuseum

In het Memory Museum in Nijverdal beleeft de bezoeker stap voor stap de Tweede Wereldoorlog, vanaf de opkomst van het Nationaalsocialisme in Duitsland tot en met de bevrijding van Nederland. Als bezoeker ervaar je met je zintuigen het verschil tussen oorlog en vrede.

OMGEVING

RESERVEREN

CONTACT

B&B Hellendoorn

Geerhard Boschstraat 2b  |  Hellendoorn  |  Tel. 06-14150453  |  info@bbhellendoorn.nl